läsvärt (tagen från paows blogg)

”Vi har fått reda på att våra vänner Znar, Waro och deras familj ska utvisas till Irak inom drygt en vecka. Vi vill göra allt för att hjälpa dem! De har bott i Sverige i fem år!


Anledningen till att de ska utvisas är för att de som lägger beslutet säger att det är ”lugnt” i Irak. Men det kan man inte veta säkert, och i princip är hela Irak nerbombat. Samt så har deras pappa MS (multipel skleros) och har inte ”råd” med den vård/medicin han ska ha (eller regeringen eller vad det nu är som bestämmer, vill inte betala för den längre). Deras pappa kommer inte få någon vård i Irak och inte heller medicin. Och han behöver medicin för att överleva. Dom har bott här i fem år, lärt sig Svenska språket och är verkligen toppen killar och förtjänar inte det här! Dom är UNDERBARA.

VI måste göra någonting! Och vi har bara en vecka på oss om inte mindre,

Vi behöver all hjälp vi kan få!
Hjälp oss protestera mot det här!”

Min kompis Ellen jobbar ju som vikarie på en högstadieskola i Vingåker ibland, och hon har haft de här killarna i skolan hur många gånger som helst. De är verkligen hur snälla som helst och är skitduktiga i skolan. De skulle inte göra en fluga förnär. Så jävla hemskt att de ska bli utvisade….

Om ni vill vara med och protestera, skriv era namn på denna namninsamling och gå även med i denna grupp på Facebook mot utvisningen!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0