pluggtips

* plugga inte bara ”för att få det gjort” direkt efter skolan i någon halvtimme/timme helt stressad för det funkar inte, du glömmer allt du ”läst” efter bara några timmar.


*när du läser egenom en text se till att läsa egenom alla stycken flera gånger, det är också bra om du sammanfattar allt och skriver ner det som är viktigt.


*får du ingen lugn och ro hemma så kan man gå till närmsta bibliotek och där kan du sitta och plugga ett tag.


*plugga aldrig bara dagen innan provet, det är bäst att plugga några dagar innan och skjut aldrig upp något för då blir det jätte mycket plugg till sista kvällen.


*plugga den tid på dygnen du känner dig mest avkopplad, te x på kvällen runt 8-9 tiden då de flesta sitter vid datan eller kollar på tv. då kan du ju istället plugga och då har du haft titd att göra annat hela dagen, te x träna, vara med vänner osv.


*få aldrig ångest när du får upp tanken på att du ska plugga när du kommer hem. ta det när det kommer och du ska se fram emot att plugga, tänk det som en kul grej. låtsas att du tycker det är kul att plugga… låtsas!!


*bara för att skolan är viktig betyder det inte att du inte får någon fritid till att göra annat. se till att ha pluggfria dagar då du inte ens behöver öppna skolböckerna tex under helgen?


*se till att dela upp alla sidor du ska läsa på till provet i två delar, du kan inte läsa alla sidor efter varandra utan läs ena delen som du delat upp en kväll och andra delen nästa kväll.


*sammanfatta allt på datorn som i en uppsats då du endast skriver ner de viktiga sakerna. sedan kan du läsa uppsatsen om och om igen så det sitter i huvudet!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0